På Menyn idag stod det: Köttfärs!
Eftersom min äldste son är känslig mot tomater, så brukar jag koka ihop en egen köttfärsröra som jag tycker är riktigt god. Jag har inspirerats av ett recept ur Viktväktarnas material, som heter Kål- och köttfärsröra.
INGREDIENSER
Köttfärs
Lök - hackad
Rapsolja att steka i
Morotstavar
Vitkål - strimlad
Champinjoner - skivade
Majs
Grönsaksbuljong - en tärning
Salt och Peppar
Mango Chutney, efter smak.
SÅ HÄR GÖR DU:
Fräs löken, morotstavarna, vitkålen, champinjonerna i lite rapsolja, så grönsakerna blir mjuka. Lägg åt sidan, och fräs köttfärsen i rapsolja.
Blanda i grönsakerna, och blanda även med majsen.
Släng i buljongtärningen och rör i Mango Chutneyn.
Krydda efter smak.
Serveras med fullkornspasta och en god sallad.
Eftersom min son är överförtjust i broccoli, brukar jag koka det åt honom.
Den här rätten har jag fått många goda komplinganger för. Enkelt och ändå så känns den liksom kulinarisk. Oförglömlig, helt enkelt!
I morgon blir det nåt med korv.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar